Сценарий с правителство без ясно мнозинство, което разчита на политически брокери,

...
Сценарий с правителство без ясно мнозинство, което разчита на политически брокери,
Коментари Харесай

Тома Биков: Не се притичваме на помощ. ГЕРБ защитава българския национален интерес

Сценарий с правителство без ясно болшинство, което разчита на политически брокери, ще въвлече България в блатото на всички рецесии. Това съобщи пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

Става все по-крайно неотложно това държавно управление да получи избор на съмнение. Вотът ще мине и ще тръгнем към идващите стъпки, планувани в Конституцията, сподели Биков.

От ГЕРБ-СДС не са взели участие във образуването на парламентарния кворум през днешния ден, " тъй като бившето или по-скоро част от бившето ръководещо болшинство взеха решение по традиция сами да си наредят дневния ред, както им харесва ", изясни той.

По думите му " трябва да сменят този жанр, в случай че желаят Народното събрание да продължи да работи ", тъй като обстановката към този момент е друга и Политическа партия разполагат с 67 депутати, " а от време на време се държат по този начин, все едно имат две трети болшинство ".

" Този наивен метод, че някой ще смъкна кворума, ми се коства много несъответстващ ", уточни Тома Биков във връзка догатките, че отсъстващи депутати от разнообразни парламентарни групи ще създадат минаването на вота на съмнение невероятно.

Проблемът с РСМ е " доста по-голям от една еднодневка, която се е появила преди 8 месеца и ще изчезне след 4 ", разяснява Тома Биков.

Според Биков " този добър за България резултат " – френското предложение, е бил постигнат в последните два месеца от екипа на Теодора Генчовска, която преди този момент е била възпрепятствана от Кирил Петков.

" Не се притичваме на помощ. ГЕРБ пази българския народен интерес. Това съглашение, което предлага Съветът на Европейски Съюз, подсигурява българския народен интерес. Това, което Бойко Борисов направи, е виновна позиция, държавническа. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР